Admiterea în liceu

Mai multe locuri, mai puțini candidați

Pentru cele aproximativ 5.000 de locuri de admitere la clasele de liceu din județul Suceava și 3500 la școlile de artă și meserii s-au înscris aproximativ 7.500 de absolvenți de clasa a VIII-a.
 

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, Laurența Hacman, a precizat că în urma încheierii perioadei de înscriere și a introducerii datelor în centrele de înscriere pentru admiterea în licee, la nivelul județului Suceava s-au înscris, pentru prima etapă, 7474 de absolvenți ai claselor a VIII-a, dintre care 92 din alte județe (Botoșani, Neamț, Bistrița, Covasna, Mehedinți, Brașov, Vaslui și Iași) iar 7382 din județ. „Numărul total de opțiuni exprimate de candidați pentru specializările existente în licee și SAM este 109.673”, precizează Laurența Hacman. Pentru elevii romi există locuri peste cele prevăzute în planul de școlarizare, respectiv câte două în fiecare din cele 176 de clase a IX-a. Acești elevi se înscriu direct la liceele sau SAM-urile pe care vor să le urmeze. În cazul în care există mai multe solicitări pentru o singură școală, se ia în considerare ordinea mediilor. Concurență mare va fi pentru locurile din liceele de prestigiu din municipiul Suceava și județ, având în vedere că sunt peste 1300 de elevi cu media de admitere peste 9, peste 2200 între 8 și 9 și peste 2000 printre 7 și 8. Repartizarea computerizată a absolvenților va avea loc pe data de 27 iunie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: