Pe drumurile județului

Unsprezece răniți, într-o singură zi

În două dintre cazuri, autorii consumaseră băuturi alcoolice
> Pe 15.06.2008, în jurul orei 7,30, pe DJ 174, în interiorul comunei Dorna Arini, Roger N., de 26 ani, din municipiul Vatra Dornei, posesor al permisului de conducere categoria B, din anul 2008, în timp ce conducea un autoturism, din cauza vitezei excesive și pe fondul consumului de alcool (0,70 mg/l), a pierdut, într-o curbă la stânga, controlul direcției, a părăsit carosabilul și s-a răsturnat pe un teren acoperit cu vegetație forestieră tânără. Din impact, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a pasagerului Cristi S., de 26 ani, din aceeași localitate, ambii necesitând câte 3-4 zile îngrijiri medicale. Cei doi nu purtau centură de siguranță.
 

> În jurul ora 13.20, pe stra-da Horia din municipiul Rădă-uți, Ion P., de 21 ani, localnic, în timp ce conducea o moto-cicletă, s-a angajat în depăși-rea neinspirată a unui autotu-rism condus regulamentar de Octavian T., de 74 ani, din aceeași localitate, care a sem-nalizat stânga, angajându-se în viraj. În acel moment, moto-cicleta a intrat în coliziune laterală cu mașina. Bătrânul a fost rănit ușor, necesitând între 10 și 14 zile de îngrijiri medicale. Cei doi au fost tes-tați cu aparatul etilotest, rezul-tatul fiind negativ în ambele cazuri. Motociclistul nu avea cască. > La ora 17, pe DJ 15, în co-muna Valea Moldovei, Gheor-ghiță S., de 24 ani, localnic, aflat la volanul unui autotu-rism, a surprins-o și acroșat-o ușor pe Mariana M., de 23 ani, localnică, care îl avea în brațe pe minorul P.G. ( născut luna trecută). Femeia se angajase în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure. În urma impactului, a avut de suferit doar copilul, care a fost transportat la Spi-talul Județean Suceava și diag-nosticat cu ,,traumatism to-racic”. Primul necesită pentru vindecare, din fericire, doar 2 – 3 zile de îngrijiri medicale, fiind vorba despre o leziune minoră. Conducătorul auto purta centură de siguranță și a fost testat cu aparatul etilo-test, rezultatul fiind negativ. > Un alt accident, cu ur-mări destul de grave, a avut loc lângă Rădăuți. La ora 17,55, pe DN 17A, la intersecția cu DJ 178B, în afara municipiului Rădăuți, Samuel B., de 31 ani, din comuna Satu Mare, în timp ce conducea un autotu-rism, nu a respectat semni-ficația indicatorului „Stop”, neacordând prioritate altui autoturism, condus regula-mentar de Sorin Z., de 22 ani, din comuna Dornești. Cele două autovehicule s-au ciocnit violent, din impact rezultând rănirea gravă a lui Samuel B. și Dan A., de 18 ani, din co-muna Satu Mare, și acciden-tarea ușoară a numiților Geta B., de 31 ani, B.E., de 5 ani, ambii din municipiul Rădăuți, B.L., de 1 an, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, toți pasageri în primul vehicul, precum și a lui Sorin Z. Con-ducătorilor auto li s-au re-coltat probe biologice în vede-rea stabilirii alcoolemiei. So-rin Z. nu era posesor de per-mis, ceea ce îi va atrage întocmirea unui dosar penal. > La ora 22,40, pe DN 2H, în Vicovu de Jos, Aurel G., de 57 ani, localnic, aflat în stare avansată de ebrietate, în timp ce conducea o bicicletă, s-a dezechilibrat și a căzut pe caro-sabil, autoaccidentându-se. M. Dana de 28 ani, localnică, posesoare a permisului de conducere categoria B, din anul 2007, în timp ce condu-cea în aceeași direcție un auto-turism, a observat biciclistul căzut pe axul drumului, l-a evitat prin partea dreaptă, trecând cu roțile din partea stângă peste bicicletă, care a fost singura… avariată din contactul cu mașina. În urma impactului cu carosabilul, bărbatul a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare 15 – 20 de zile de îngrijiri medicale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: