Amu-i amu…

Echipa națională de fotbal a României ne-a descrețit frunțile și a adus multă bucurie în inimile celor cu ceva patriotism în ei, după ce a arătat lumii, în meciurile cu Franța și Italia, că putem juca de la egal la egal cu o fostă și o actuală campioană mondială. A pătruns soarele, pe merit, și în sufletele noastre, după ce campania electorală murdară prin care am trecut a terfelit, în multe situații, ideea de conștiință civică și de vot democratic. Unii și-au vândut votul scump, în unele localități se vorbește de furt „pe față”, dar fără dovezi, un indiciu fiind și faptul că sunt așezări în care au ieșit aceiași primari, care n-au mișcat un pai în 4 ani de zile. Sticla cu trascău, micii, finii și cumetrii au stat la baza obținerii unui mandat.
 

Mircea Sfichi

Nu ne mai miră nimic! Nici măcar faptul că niște consilieri suceveni au votat, cum au votat, în final de mandat, scumpirea apei potabile cu peste 30 la sută. Asta ca o sancțiune pentru electoratul de la care, cu 4 ani în urmă, au cerșit votul, promițând marea cu sarea!… Ne-am liniștit, apele încep să se limpezească. Amu-i amu, însă, vorba unui prieten de-al meu. Ce facem, diseară, la fotbal? Ce-or face tricolorii în Elveția cu olandezii? Că ce fac „echipele” sau formațiile noastre de infractori în Țara Cantoanelor știm. S-au dus în haită, chipurile, să vadă fotbal și fură de prin mijloacele de transport în comun de zvântă. Până acum au fost arestați vreo 11 conaționali pentru asemenea fapte. Ce rușine! Dar ce mândri și ce fericiți vom fi să câștigăm diseară!… Hai România!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: