La Aeroportul Salcea

Motoare turate la maxim, blonde și multă căldură

Salonul Auto „Bucovina” s-a încheiat ieri cu o cursă la care s-au înscris circa 80 de mașini și 30 de „motoare”
A fost o sfidare să ajung cu Dacia unui coleg pe platoul din preajma curselor de mașini organizate ieri, la Aeroportul Salcea din Suceava. “Bătrâna” era unică, dar se păstra demnă printre “fițoasele”, tunate sau nu, BMW, Wolksvagen, Hyundai, Toyota, Seat, Opel, Audi, Peugeot, Mitsubishi etc., singura surată mioritică pe patru roți, dar și ea umblată puțin la motor, fiind o Dacia Logan, care a și participat, kamikaze, la concurs din cadrul clasei A.
 

S-au înscris în competiție aproximativ 80 de autoturisme, personale – ale lui tata, ale mamei sau ale unui cumnat ce nu știa pe unde-i umblă mașina – din Suceava, Botoșani, Iași, Piatra Neamț, Bacău și București, mașini ce au intrat în concurs în funcție de caii putere, pe clase, de la A la F. Publicul, mii de suceveni ce au urcat pe platoul de la Salcea să asiste la eveniment, s-a arătat cu adevărat interesat de mașinile ce au alergat la prima și ultima clasa. “A”-ul este întotdeauna o cursa de ambiție în care ia startul mașina vecinului sau a prietenului, ceva mai fețuită poate, dar cu tupeul de a arăta că ține și la vite-ze de concurs. Au făcut astfel față bună în deschidere Opel Tigra, WV Bora și Seat Leon ce au obținut, în ordine descrescătoare, locurile 3, 2 și 1, la clasa A. Motoarele au turat pe pista de la Salcea câteva ore bune, clasele B, C și D excelând în BMV și Wolksvagen, un singur Audi A6 și un Mitsubishi îndrăznind să calce puțin teritoriul celor dintâi și clasându-se printre finaliste. Ploaia pornită în jurul orei 15 a tulburat puțin “mânzele” din clasele superioare, E și F, puține de altfel (din ultima, trei Subaru cât se poate de nervoase). Au alergat totuși, deși lumea se împrăștiase în propriile mașini, dar numai de agrement, cât să-și mai ascul-te o dată motoarele puternice. Un spectacol în sine au fost însă „motoarele”, nu mai mult de 30 de suceveni prezen-tându-se, în special motoci-cliști de la clubul “Moto” din Rădăuți. Pentru obișnuiți, băieții în combinezoane dau culoare unei competiții, om și motor, de se numește Suzuki, Yamaha, Kawasaki sau Apri-lia. Sunt pasionați, o categorie aparte de pătimași, însoțiți de blonda sau bruneta aferentă pe șa. Frumoși și ciudați (majoritatea) sunt din ce în ce mai mulți la astfel de concursuri. Cursele de ieri, de la Ae-roportul Salcea, au fost organizate de Camera de Comerț și Industrie Suceava la finalul Salonului Auto “Bucovina” .

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: