E.ON începe campania de prevenire a accidentelor prin electrocutare în rândul copiilor

În cele 6 județe din Moldova vor fi implicați 20.000 de profesori și 334.000 de copii
E.ON va începe o campanie de prevenire a accidentelor de natură electrică în școli, în parteneriat cu inspectoratele școlare din orașele Moldovei, având în vedere că preșcolarii și elevii sunt cei mai puțin protejați și informați, a declarat, marți, la Suceava, șefa Departamentului Comunicare de la E.ON Moldova, Georgeta Dinu.
 

“Scopul acestui proiect este promovarea unui stil de viață sigur, cunoașterea și conștientizarea de către preșcolari și elevi a eventualelor riscuri legate de electricitate, ce le pot afecta viața. Vom organiza sesiuni de informare în consiliul diriginților, prelegeri și dezbateri pe tema prevenirii accidentelor electrice și, de asemenea, vom iniția concursuri care vizează implicarea unui număr mare de copii între 7 și 14 ani”, a spus Georgeta Dinu. În acest sens, E.ON a elaborat un manual pentru profesori și broșuri care vor fi distribuite elevilor, costul total pentru editarea acestora, pentru cele 6 județe din Moldova, ridicându-se la 150.000 de euro. Manualele vor veni în sprijinul învățătorilor, profesorilor și diriginților care vor aborda subiecte pe tema prevenirii accidentelor de natură electrică, la orele de consiliere. Vor fi implicați în campanie circa 20.000 de profesori și 334.000 de copii, profesorii și directorii urmând a fi instruiți în această vară, în cadrul unor traninguri. “Avem pregătiți și voluntari care vor constitui o echipă mobilă, vor merge din școală în școală și vor face o analiză a modului în care se desfășoară campa-nia. În această săptămâna vom finaliza parteneriatele cu inspectoratele”, a mai spus Georgeta Dinu. Campania a început în această lună la Iași, urmând să se extindă și în celelalte județe. În acest an, în județul Suceava au fost două cazuri de copii care s-au electrocutat, suferind arsuri de gradele II și III.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: