Cernăuți 600

Pe 20 mai 2008, un simpozion internațional, inițiat de Consulatul General al României la Cernăuți, va fi dedicat ,,Literaturii române în Bucovina”. Simpozionul face parte dintr-un complex de 12 manifestări de anvergură pe care Consulatul, în frunte cu E.S. dl consul general al României la Cernăuți, profesor Romeo Săndulescu, ministru consilier, și le-a propus pentru marcarea marii săr-bători din această toamnă a orașului Cernăuți – împlinirea a 600 de ani de la atestarea sa documentară.
 

Alături de autorii cernăuțeni din or-ganizațiile scriitoricești conduse de Ilie Tudor Zegrea și de Vitalii Kolodii, la simpozion va participa, sub auspiciile Direcției Județene de Cultură Culte și Patrimoniul Național Suceava, conduse de dr. Aurel Buzincu, invitat, și un grup de scriitori, profesori și cercetători ai beletristicii bucovinene din jude-țul nostru: dr. Ion Cozmei, dr. Mircea A. Diaconu, dr. Lucia Olaru Nenati, dr. Alis Niculică, Viorica Petrovici, Carmen-Veronica Steiciuc, Dumitru Teodorescu, drd. Isabel Vintilă și Alexandru-Ovidiu Vintilă. Și-ar fi aflat locul printre toți, prieten și cu scriitorii din nordul Bucovinei, și cu cei de aici, din sudul Bucovinei, cititor, autor și îndeosebi glasul Bucovinei în auzul întregii Românii și al românilor de pretutindeni – Mircea Motrici. Numai că el a plecat, se îm-plinește un an în săptămâna care vine și, lipsindu-ne în multe zile, ne lipsește mai ales când evenimentul se cuvine adus la cunoștința întregii țări. Cei 600 de ani ai orașului Cernăuți reprezintă un asemenea eveniment și trebuie marcat nu numai la Cernăuți, ci pretutindeni în sudul Bucovinei și în restul României, unde istoria, cultura, personalitățile sale au lăsat urme și au crescut lăstari. Și au format conștiințe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: