Scandalagiii de pe acoperiș de la Arbore au fost arestați

Virgil Fieraru, de 44 de ani, și Viorel Puiu Bîclea, de 34 de ani, ambii din Arbore, scandalagiii care, în această săptămână, au protestat de două ori… la înălțime, au fost încarcerați ieri, preventiv, pentru o perioadă de 15 zile, de Judecătoria Rădăuți. Faptele de care sunt acuzați constau în ultraj contra bunelor moravuri (în formă calificată) și distrugere (în formă simplă).
 

Reamintim că inculpații, care riscă închisoarea de la 2 la 7 ani, etnici aparținând comunității rome, liberați din penitenciar anul trecut (amân-doi cu „cozi”, respectiv resturi de pedeapsă consistente), s-au urcat, marți, pe acoperișul vechii biserici, protestând – cu larmă, lovituri de bâte în tabla acestuia, și, mai grav, cu gesturi obscene adresate „publicului spectator” și autorităților venite să-i ajute – pentru faptul că nu li se dă pământ. Au fost dați jos cu ajutorul forțelor de ordine. Joi, isprava a fost repetată, cei doi cocoțându-se pe acoperișul Primăriei, unde au făcut un tămbălău și mai mare, de data asta, însă, distrugând cu bâtele singura sirenă de avertizare în caz de calamități a comunei. Ca și marți, cei doi scanda-lagii au fost dați jos de pe acoperiș de autorități, dar în timp mult mai mare. Aveau să fie legați și depuși în arest, cu ordonanță de reținere din partea Parchetului Rădăuți. Instanța a considerat, date fiind antecedentele lor penale, că e mai bine să rămână după gratii. Din informațiile pe care le deținem, cei doi zurbagii ar face, se pare, jocurile electorale ale unei formațiuni po-litice. Infracțiunea care ține ca-pul de afiș în toată povestea este cea de ultraj în formă calificată contra bunelor moravuri (și care îi poate păstra între 2 și 7 ani), deși acțiunea lor a produs ordinii publice un prejudiciu cu mult mai mare. Închipuiți-vă că azi-mâine, și situația meteo nu e tocmai pe roze, vine din nou viitura peste Arbore, iar sirena nu poate alarma cetățenii din timp, din cauză că doi păcătoși tocmai au făcut-o bucăți. Se va apuca primarul să sune din goarnă, din trompetă ori își va face gura pâlnie „Uau – uau – uau”, pentru anunțarea oamenilor?!… În America, un judecător i-ar fi condamnat, probabil, pe cei doi infractori să stea pe acoperiș 24 de ore din 24 și, în caz de vreo calamitate, să facă același tămbălău la care s-au dedat săptămâna aceasta, dar în cazul acesta… în folosul comunității.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: