Pentru persoanele care ar putea fi concediate de la MinBucovina

Prefectul solicită salarii compensatorii

Prefectul de Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, a declarat, ieri, că a înaintat AVAS o adresă în care solicită ca în cazul lichidării MinBucovina SA să fie aplicată legislația privind asigurarea salariilor compensatorii în caz de restructurare privind concedierile colective. Întrucât 156 de angajați din cei 254 ar putea rămâne fără un loc de muncă, sindicaliștii doresc să fie încheiat un protocol între conducerea societății și AVAS, prin care să fie stabilite măsurile de protecție socială în cazul disponibilizaților.
 

Totodată, prefectul a cerut conducerii MinBucovina și să fie adoptate măsuri pentru ecologizarea perimetrelor miniere, în special a lacurilor de decantare a sterilului, și să facă un program pentru evitarea unei catastrofe ecologice de-terminată de starea acestora. „Dorim să propunem implementarea unor programe de mediu de ecologizare a acestor perimetre miniere prin POS”, a spus dl Băișanu. Societatea minieră MinBucovina Vatra Dornei a fost transferată în toamna anului trecut din subordinea Ministerului Economiei și Finanțelor în portofoliul AVAS. Ulterior, ea a fost scoasă de sub administrarea specială prin ordin al președintelui Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), pentru a intra în procedura de lichidare. AVAS așteaptă până la data de 9 mai oferte pentru desemnarea lichidatorului societății. Acesta va fi remunerat prin aplicarea unei cote de comision asupra valorii totale în-casate din vânzarea bunurilor, recuperarea creanțelor, precum și din vânzarea stocurilor. Valoarea preliminată a activelor societății, la sfârșitul lunii ianuarie 2008, a fost de 15,27 milioane lei, iar cea a datoriilor totale se ridica la aproape 13 milioane de lei. Licitația va avea loc la 12 mai, la sediul AVAS.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: