Prețuri mici doar pe hârtie

Cartofii din producția anului acesta nu se vor avea un preț mai mare de 6 mii de lei vechi/kg, în timp ce la mere, spre exemplu, prețul nu va depăși 20 de mii de lei vechi/kg. Așa prevede o hotărâre a Consiliului Județean Suceava, adoptată în conformitate cu propunerile privind prețurile medii ale produselor agricole, înaintată de Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Suceava.
 

Astfel, maximele la ceapă sunt estimate la 10 mii de lei vechi/kg, la varză – 6 mii de lei vechi/kg, la roșii – 30 de mii de lei vechi, la fasole boabe – 40 de mii de lei vechi/kg, la ardei gras – 30 de mii de lei vechi/kg, iar la castraveți – 25 de mii de lei vechi/kg. Aceste niveluri sunt doar de referință, pe piață liberă a produselor de anul trecut cartofii fiind vânduți și cu peste 10 mii de lei vechi/kg, iar roșiile și cu 60 de mii de lei/kg, adică chiar la prețuri duble față de maximele aprobate de aleșii județeni. Prețurile medii de referință ale produselor agricole sunt aprobate în conformitate cu Codul fiscal și folosesc doar la evaluarea, de către Direcția Generală a Finanțelor Publice, a arendei exprimate în natură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: