Nu e păcăleală !

În taximetrie, „orice cursă efectuată fără aparatul de taxat în funcțiune este gratuită”

Nu este păcăleală, începând de astăzi, sucevenii pot cere socoteală taximetriștilor care nu încasează contravaloarea călătoriei, conform legislației în vigoare. Astfel, la urcarea în mașină, pasagerii le pot cere conducătorilor auto în cauză să pornească contorul, iar la coborâre să elibereze și bonul fiscal aferent contravalorii călătoriei. În cazul în care constată că taxarea se face la „ochiometru”, călătorii pot refuza să achite suma cerută de șofer.
 

În ultima lor ședință, consilierii locali suceveni au introdus în regulamentul pentru desfășurarea activității de transport în regim taxi o prevedere potrivit căreia taximetriștii sunt obligați să-și informeze clienții asupra obligativității pornirii aparatului de taxat și a înmânării bonului amintit. Mai mult, prestatorii de servicii de transport persoane vor trebui să afișeze la vedere un autocolant cu inscripția: „Orice cursă efectuată fără aparatul de taxat în funcțiune este gratuită”. Aleșii au luat această decizie după ce au constat pe propria piele că numeroși taximetriști aplică tarifele după cum îi taie capul. Totodată, consilierii spun că au primit mai multe reclamații în acest sens, diferența între costurile unor călătorii efectuate pe același traseu și aceeași distanță fiind, uneori, dublă. În cadrul aceleiași ședințe, deliberativul a votat, după cum se anticipa, majorarea tarifului pe kilometru de la 1,2 lei la 1,8 lei, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Numărul autorizațiilor de taximetrie pentru municipiul Suceava a rămas același, respectiv de 330.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: