110 ani de tradiție militară la Fălticeni

> Există speranțe ca, în acest an, la Fălticeni să se deschidă școala de subofițeri
În fiecare an, în săptămâna premergătoare desfășurării manifestărilor prilejuite de „Ziua Jandarmeriei Române”, unitățile din cadrul inspectoratelor de jandarmi organizează “Ziua veteranilor și a cadrelor în retragere”. Mai mulți foști jandarmi, veterani de război și cadre militare în rezervă, ajunși acum la o vârstă venerabilă, s-au întâlnit, sâmbătă, 29 martie, la sediul Centrului de Pregătire și Perfecționare al Jandarmeriei “Petru Rareș”, Fălticeni, pentru a sărbători Ziua Veteranilor Unității.
 

Căpitan Cătălin Ungureanu ne-a informat că scopul manifestării a fost de a-i sărbători pe toți cei care au slujit așa cum se cuvine țara, activând o viață întreagă în rândul unităților de jandarmi. Ziua Veteranilor Unității de la Fălticeni s-a deschis cu primirea invitaților, discursuri, iar veteranii au primit diplome. Veteranii jandarmi și personalul în rezervă au avut ocazia să cunoască tehnica modernă, iar actualele cadre au prezentat celor vârstnici câteva exerciții demonstrative. La manifestare au răspuns prezent peste 20 de veterani de război jandarmi și cadre în rezervă. Gazdă primitoare, comandantul unității, dl col. Constantin Străjer, și-a întâmpinat foștii camarazi și pe veteranii jandarmi cu un program artistic de ținută, susținut de corul bisericii unității, jandarmi instrumentiști și cu melodiile unei mici vedete a muzicii populare, eleva Larisa Nunvailer. Dintre invitați nu a lipsit cel care a condus unitatea de jandarmi timp de 11 ani după anul 1989, col. Gheorghe Bujor. “Anul acesta este unul deosebit pentru noi, jandarmii fălticeneni. În primul rând suntem într-o locație foarte veche, datează de la 1898, deci în acest an se aniversează 110 ani de la înființarea celui care a fost Regimentul 16 Baia. De asemenea, aniversăm 40 de ani, din 1968, când prima unitate aparținând Ministerului de Interne a ajuns la Fălticeni. Deci, este vorba despre două evenimente deosebite pe care le vom marca cu certitudine în vara acestui an. Sperăm să avem și un alt eve-niment, anume schimbarea structurii și destinației acestui local, în școală de subofițeri”, a declarat, în fața invitaților, comandantul Constantin Străjer.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: