Suceava

Trei traficanți de heroină au fost reținuți de autorități

> Alexandru Sofronie, de 24 de ani, și Tudor Hațing, de 18 ani, au fost arestați preventiv pentru 10 zile, iar lui Edward Ciornea, de 17 ani, i s-a interzis să părăsească țara > Rețeaua de traficanți era gata să dea drumul pe piața din Suceava la peste 170 grame de heroină
 

Tribunalul Suceava a dispus miercuri arestarea preventivă pentru 10 zile a doi tineri din Suceava, acuzați de trafic de heroină. Pentru al treilea, minor, judecătorii au dispus doar măsura interdicției de a părăsi țara. Alexandru Sofronie, de 24 de ani, Tudor Hațing, de 18 ani, și Edward Ciornea, de 17 ani, toți trei suceveni, au ajuns în fața procurorilor Biroului Teritorial Suceava al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) în urma unui flagrant, organizat marți du-pă-amiază de polițiștii BCCO Suceava, coordonați de pro-curori. Acțiunea a dus la prinderea minorului Edward Ciornea, care avea asupra sa două pachetele de câte 2 grame de heroină; unul despre care se știa cu siguranță că a fost cumpărat de la Tudor Hațing, celălalt fiind doar bănuit că avea aceeași sursă. Polițiștii și procurorii aveau mai demult informații suficiente pentru ai suspecta pe cei trei tineri că fac trafic de droguri de mare risc, ei fiind monitorizați încă din luna iulie a anului trecut. Astfel s-a putut stabili că Sofronie și Hațing au introdus în România și au încercat să comercializeze pe raza municipiului Suceava diferite cantități de heroină, 0,05 gr fiind vândută minorului Ciornea. După organizarea flagrantului, treburile ai mers șnur. În urma perchezițiilor efectuate în 25 și 26 martie, la locuințele celor trei tineri s-a mai descoperit și ridicat 170,1 gr de heroină, două telefoane mobile și un hard disk, precum și suma de 350 lei, prețul celor 2 gr de droguri găsite la Edward Ciornea în momentul reținerii. Probele și informațiile deja strânse de procurorii DIICOT au fost suficiente pentru ca judecătorii să dispună măsura arestului preventiv pentru doi dintre învinuiții de trafic și cea de interdicție pentru minorul acuzat de aceeași infracțiune. Între timp, procurorii continuă cercetările pentru stabilirea întregului tablou infracțional și a identificării altor persoane care au încurajat într-un fel sau altul rețeaua de traficanți de heroină.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: