Doi tineri riscă să-și îngroape tinerețile în pușcărie pentru 300 de lei

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus ieri punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea în judecată a inculpaților Cătălin Gheorghe Cozmiuc, de 19 ani (studii – 8 clase, fără ocupație, necăsătorit, cu antecedente penale), pentru tâlhărie, și a lui Petru Liviu Bîrgăuan, de aceeași vârstă, pentru complicitate la infracțiunea de tâlhărie.
 

„Cozmiuc și Bîrgăuan sunt prieteni, locuiesc în același cartier (n. red. – Burdujeni) și frecventează aceleași localuri publice, unde se întâlnesc și cu alți prieteni. Învinuitul Cozmiuc Gheorghe Cătălin este cunoscut cu un comportament antisocial, fiind trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de violență sau contra patrimoniului în dosarele nr. 1396/P/2007, nr. 1365/P/2006, fiind cercetat și în alte dosare penale pentru aceleași fapte de natură penală, în care a fost sancționat administrativ, considerându-se că scopul sancțiunii poate fi atins prin aplicarea unor amenzi. Deși organele de urmărire penală au dat dovadă de clemență și înțelegere în soluționarea unor dosare în care au dispus aplicarea unor sancțiuni administrative, învinuitul a continuat să aibă aceeași atitudine antisocială, săvârșind o nouă infracțiune de tâlhărie în care l-a atras ca și complice și pe Bîrgăuan Liviu Petru. La data de 26.12.2007, martorul Dan Rătușanu a ieșit la plimbare împreună cu partea vătămată Dodiță Anișoara, la un moment dat intrând în barul SC Graduprest SRL, unde au consumat băuturi alcoolice și s-au jucat la jocurile mecanice. În același local public se aflau și cei doi învinuiți, Cozmiuc Gheorghe Cătălin și Bîrgăuan Liviu Petru, împreună cu prietenii lor, Vladimir Ionuț și Persteniuc Ionuț. Învinuitul Cozmiuc Gheorghe Cătălin a observat că partea vătămată avea în poșetă niște bani, a luat hotărârea infracțională de a o deposeda de aceste bunuri, intenție pe care a împărtășit-o și celorlalți trei prieteni ai săi, dar numai Bîrgăuan Liviu Petru a acceptat să participe la săvârșirea acestei fapte. După ce partea vătămată și prietenul său a părăsit localul public, cei doi învinuiți au urmărit-o prin cartier și au depășit-o în fața blocului în care locuia. În momentul în care partea vătămată Dodiță Anișoara a vrut să intre în scara blocului, învinuitul Cozmiuc Gheorghe Cătălin s-a apropiat de ea în fugă și i-a smuls poșeta de pe umăr, reușind să și-o însușească, părăsind apoi locul în fugă, în-soțit de celălalt învinuit Bîrgăuan Liviu Petru. În poșeta sustrasă de către cei doi învinuiți partea vătămată declară că avea un telefon mobil marca «Motorola», suma de 130 lei într-un portmoneu aflat în interior și o altă sumă de 20 lei, buletinul de identitate și alte bunuri, astfel că prejudiciul săvârșit prin infracțiune a fost evaluat la 300 lei”, ne-a informat procuror Luminița Hurjui, purtătorul de cuvânt. Întregul prejudiciu în sumă de 300 lei a fost recuperat parțial prin restituire în natură și echivalent bănesc către partea vătămată de la mama învinuitului Gheorghe Cătălin Cozmiuc. Cei doi riscă închisoarea de la 3 la 18 ani, în cazul în care vor fi găsiți vinovați de instanță.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: