Aerul proaspăt și comunitatea

„Cei care au respect pentru noi să-și facă curățenie de sărbători”, spunea zilele trecute edilul șef al municipiului Rădăuți. Primarul Mihai Frunză făcuse mai multe vizite prin cartiere și se arăta bucuros că în zona Hipodrom găsise două gospodine trebăluind în fața locuinței lor, lucru care după părerea edilului șef ar fi trebuit să se constituie într-un exemplu de urmat. Deși zilele sunt încă friguroase se simte aerul proaspăt de primăvară, copacii au început să-și arate muguri plini de speranță, străzile la Rădăuți sunt așa cum sunt, nici mai bune nici mai rele decât să zicem la București, „floarea vestitului Occident”, dar edilul nostru a spus că se lucrează la modernizarea trotuarelor, că se vor continua asfaltările în fața Spitalului Municipal, că se va lucra pe strada Dogarilor și vor fi reparate bordurile pe străzi ca Bumbac sau Izvoarelor.
 

A mai spus că vor fi înlocuite lămpile vechi, ceea ce s-a și realizat în Mihai Viteazul. Dacă pe aleea din fața circumscripției sanitare se afla un bec înfășurat într-o pungă de plastic, iată că astăzi luminatoarele noi se conturează modern pe un fundal încă nemulțumitor. Asta pentru că nu toți oamenii înțeleg să ajungă până la containerele de gunoi, aruncând pe traseu resturile menajere. „Rog populația să ne ajute să facem curat în cartiere”‚ spunea edilul, luptându-se cu mentalitatea unora care mai cred că Primăria are datoria să le facă ordine până pe prispa casei ori să-i secondeze la pas pe cei lipsiți de bun-simț care aruncă în stradă tot soiul de hârtii. Candidații la primăria municipiului vin cu tot felul de programe. Un domn vrea să scoată linia ferată din oraș, alt domn ar măsura de-a lungul și de-a latul eficiența salariaților din primărie. La un lucru stau și mă tot gândesc. Dacă domnul Mihai Frunză este primar aici de 20 de ani oare nu știe mai bine decât noi toți toate ungherele acestui oraș? Schimbarea de dragul schimbării și-a pierdut farmecul și mulți dintre dumneavoastră, cititorii, știți cu siguranță de ce. Până una alta, mai poftim pe la noi pe la Rădăuți să ne vedeți strașnicele luminatoare, numai nu aruncați pachete goale de țigări pe jos! Vă rugăm foarte frumos!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: