Școala din Păiseni va purta numele militarului mort în Irak anul trecut

La 6 luni după ce Ioan Grosaru și-a pierdut viața în timpul unei misiuni în Irak, localnicii l-au cinstit, botezând cu numele său școala în care și el a învățat
Școala cu Clasele I-IV din Păiseni va purta numele sublocotenentului (p.m.) Ioan Grosaru, militarul sucevean mort în Irak, în septembrie anul trecut. Filiala Suceava a Asociației „Cultul eroilor” a făcut această propunere ce a găsit ecou în rândul autorităților locale, conducerii școli și mai multor demnitari.
 

Astfel că, duminică, 23 martie, la 6 luni de la moartea eroului din Păiseni, a fost dezvelită placa ce atestă noua denumire a școlii în care a învățat și Ioan Grosaru. Au ținut să fie prezenți la ceremonie 40 de colegi ai sublocotenentului (p.m.) din cadrul Batalionului 32 Infanterie „Mircea” de la Timișoara, alături de fostul lui comandant, și, în mod cu totul deosebit, trei dintre cei șase militari care se aflau în TAB-ul care a explodat în septembrie, militari care au scăpat cu viață, datorită eroismului dovedit de Ioan Grosaru. Au fost acolo și europarlamentarii Titus Corlățeanu, Cătălin Nechifor și deputatul Ioan Stan, reprezentanți ai primăriei, ai Asociației „Cultul eroilor”, conducerea școlii din Păiseni, elevi ai acestei instituții, rude ale celui ucis, departe de țară, acum jumătate de an. Un gest cu totul deosebit l-a făcut Gheorghe Fron, directorul Centrului de Reabilitare Neuropsihică de la Sasca Mică, care a plătit din buzunar placa montată pe școală și care s-a implicat și în alte activități ce au dus la realizarea evenimentului. „Am primit ajutor din toate părțile și astfel am reușit să le facem pe toate cum trebuie, în memoria militarului care a cinstit prin sacrificiu numele țării și al locului de unde a plecat să lupte pentru ea”, a afirmat Dumitru Davidel, vicepreședintele „Cultului eroilor”, filiala Suceava. Cu implicarea aceleași asociații și cu fonduri obținute de la Ministerul Apărării Naționale, va fi extins și amenajat la Păiseni monumentul eroilor în care va fi montat și un bust al sublocotenentului Ioan Grosaru. „Sperăm ca lucrările să fie gata până la Ziua Eroilor. Dar dacă din diferite motive nu se va putea, până în toamnă, vom avea sigur un monument ridicat în onoarea eroului de la Păiseni”, a promis Dumitru Davidel.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: