Două legi ale votului uninominal ?!

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat, vineri, că, în ceea ce privește votul uninominal, se constată „o adevărată babiloniadă”, arătând că legea a fost promulgată înainte ca decizia Curții Constituționale să fie publicată în Monitorul Oficial. Dna Adomnicăi, membru al Comisiei juridice a Camerei Deputaților, a spus, într-o conferință de presă, că este „o situație fără precedent” ca legea să fie promulgată înainte de publicarea, în Monitorul Oficial, a deciziei Curții Constituționale, care a fost sesizată privind neconstituționalitatea le-gii.
 

„Această situație va determina alte noi interpretări”, a afirmat dna Adomnicăi. Ea a arătat că și graba Guvernului de a adopta pachetul de Hotărâri de Guvern privind alegerile locale a pus în discuție dacă la aceste alegeri președinții de consilii județene vor fi aleși prin vot uninominal. „Cred că premierul se va ține de cuvânt și va corela aceste Hotărâri de Guvern cu textul legii”, a adăugat deputatul sucevean. Ea a mai arătat că există încă o problemă legată de votul uninominal, aceea a Legii votului uninominal adoptată prin asumarea răspunderii Guvernului, în legătură cu care Curtea Constituțională a stabilit că trei articole sunt necons-tituționale. „Această lege va intra în vigoare, pentru că Guvernul și-a asumat răspunderea asupra ei. Parlamentul va putea corecta cele trei articole constatate ca fiind neconstituționale sau vor fi abrogate conform legii, dar legea urmează să intre în vigoare”, a declarat dna Adomnicăi. Ea a arătat că, în acest caz, vom avea… două legi ale votului uninominal!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: