Bancă sigură la Suceava

Antrenorii de fotbal au devenit ultimul po-por migrator al secolului XXI. Călare pe mașini, contrastând strident cu performanțele lor, care în trening, care în costum, un număr impresionant de posesori ai licenței Pro schimbă vestiar după vestiar și promisiune după promisiune. Fluctuațiile de pe banca tehnică dăunează grav fotbalului. De exemplu, în Liga I, în primele opt echipe, doar granzii, Steaua, Dinamo și Rapid au făcut vraiște în listele cu „dom’ profesor”. La ora când scriu aceste rânduri, oficialii lui Dinamo îl prezintă pe noul ocupant al băncii din Ștefan cel Mare, Gheorghe Mulțescu. Dinamo a fost clar afectată de ciudatul du-te-vino, ghinionul venind dinspre lista acționarilor, aproape la fel de lungă precum cea a numelor care au îmbrăcat treningul cu A1. Nici la Steaua și la Rapid nu a fost altfel, ambele formații fiind la al doilea respectiv al treilea tehnician.
 

Cristian MARCU

În rest, CFR Cluj, Unirea Urziceni, Poli Timișoara, FC Vaslui și Gloria Bistrița continuă campionatul cu aceleași nume pe bancă. Ultima clasată, Pandurii este la al treilea antrenor, însă la al doilea nume, Eugen Neagoe (fost antrenor la echipă și în tur) revenind după eșecul portughezului Teixeira. Problema migrației antrenorilor are rădăcini adânci și cauze mereu aceleași: nepricepere, președinte grăbit sau incompatibilitate pur și simplu cu stilul de muncă de la un club. Îmbucurător pentru fotba-lul sucevean este faptul că Marian Pană a împlinit deja 11 luni de când pregătește gruparea de pe Areni. A trecut și printr-o retrogradare, iar acum așteaptă să savureze și promovarea în Liga a II-a. Încrederea de care se bucură în rândul fanilor, jucătorilor, conducerii și autorităților locale l-ar putea propulsa într-un top al celor mai sigure bănci din România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: