Morga, un loc onorabil, nu un depozit

Prefectul Orest Onofrei a transmis, luni, o adresă primăriilor de orașe și municipii pe raza cărora funcționează spitale, prin care le adresează acestora rugămintea să se implice în rezolvarea situației dezastruoase în care se află cea mai mare parte a morgilor, “ca o dovadă de compasiune și prețuire pentru cei trecuți în veșnicie, în spiritul tradiției noastre creștine”. Dl Onofrei a declarat, într-o conferință de presă, că în aceste spații nu sunt asigurate nici măcar condițiile minime obligatorii pentru activitatea de medicină legală și a cerut primăriilor să reabiliteze aceste morgi.
 

Prefectul a arătat că, în orașele în care morga func-ționează în altă clădire decât cea a spitalului, condițiile pot fi asemuite cu cele din lagărele de concentrare din cel de-al doilea război mondial și a apreciat drept “o dovadă de cinism” depozitarea corpului neînsuflețit al unei persoane într-un spațiu “în care condi-țiile sunt inumane și dezono-rante pentru cel trecut la cele veșnice”. Dl Onofrei nu înțe-lege motivul pentru care pri-marii și consiliile locale nu reușesc sau nu doresc să aloce resurse pentru reabilitarea acestor spații, deoarece, în cele mai multe cazuri, nu sunt necesare sume mari de bani. Prefectul mai este de părere că preocuparea aleșilor locali ar trebui să fie îndreptată atât către cei care pot, cât și către cei care nu mai pot să-i rea-leagă pentru un nou mandat…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI