Un minor părăsit de mamă și nerecunoscut oficial de tată va fi preluat de o casă de tip familial din structura DGASPC

În data de 28.02.2008, Serviciul de evaluare a situațiilor de risc și intervenție în regim de urgență din cadrul DGASPC a fost sesizat cu privire la minorul G.A., în vârstă de 12 ani, părăsit de către mamă și abuzat fizic, emoțional și prin muncă de către C.V.V., cu care locuiește din 2003. Acesta declară că el este tatăl copilului (paternitatea copilului fiind necunoscută), iar C.V. declară că este bunicul patern al minorului. Presupusul tată este pensionat pe caz de boală, consumă în exces băuturi alcoolice, este violent și brutal cu copilul, îl pune la muncă în exces și îl respinge. Față de reprezentanții DGASPC și cei ai primăriei, cei doi au avut o atitudine, ostilă, necooperantă și de amenințare.
 

Climatul familial este caracterizat de consum de alcool, violență verbală și fizică, neglijență, exploatare. Potrivit declarațiilor copilului, acesta a fost bătut frecvent de presupusul tată cu palma, cu bățul și cu biciul, fapt ce l-a făcut să fugă de acasă de mai multe ori. Copilul era pus zilnic să hrănească animalele (4 bovine și o cabalină) și să le curețe, iar ulterior presupusul tată îl bătea pentru că nu are temele făcute. Deseori C.V. trezea copilul aruncându-i apă pe față. Copilul era în mod frecvent intimidat, amenințat și umilit. Condițiile materiale și igienice în care locuiește copilul sunt precare și îi pun în pericol sănătatea (deficit statuto-ponderal, cicatrice pe mâna dreaptă provocată de mușcătură de cal (copilul nu a fost dus la medic), diverse alte cicatrici. Înainte de nașterea copilului, mama acestuia a avut o relație de concubinaj cu C.V. însă cei doi s-au despărțit înainte de naștere iar, din declarațiile concubinului rezultă că el nu ar fi avut cunoștință de sarcină. Până la vârsta de 7 ani, copilul a locuit împreună cu mama sa în județul Caraș-Severin. În anul 2002 mama a adus copilul în comuna de domiciliu a lui C.V.V., spunându-i că el este tatăl copilului și lăsându-l în grija sa. De atunci, acesta nu a făcut niciun demers pentru a stabili paternitatea minorului. Deoarece nu au fost identificate rude pană la gradul IV care să dorească să se ocupe de copil, s-a propus instituirea plasamentului în regim de urgență a copilului într-o casă de tip familial din structura DGASPC Suceava. (NICOLETA LENȚA, purtător de cuvânt DGASPC Suceava)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: