Zaridon a solicitat întreruperea raporturilor de serviciu cu IJPF Suceava

Agentul de poliție de frontieră Marocico Petru, zis Zaridon, arestat în decembrie, anul trecut, de Tribunalul Suceava, pentru contrabandă, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat (actualmente urmărit penal în stare de libertate), a cerut ieri întreruperea raporturilor de serviciu cu IJPF Suceava (cu acordul părților). Conducerea instituției a achiesat solicitării.
 

Menționăm, că, anterior arestării, el făcea obiectul unei anchete interne a SPF Vicov, unde era angajat, pentru că ar fi încălcat dispozițiile privind modul de executare a serviciului, prin aceea că ar fi schimbat itinerarul de patrulare și ar fi folosit mijlocul de transport proprietate personală pe timpul executării misiunii la frontieră. În ziua de 24.11.2007, ofițeri din cadrul DPF Rădăuți au efectuat un control la SPF Vicov, privind modul de executare a serviciului de supraveghere și control a frontierei de stat de către personalul din cadrul SPF Vicov, constatându-se abaterile menționate mai sus ale lui Petru Marocico. „Conducerea inspectoratului a dispus cercetarea prealabilă, însă agentul a depus un raport prin care a solicitat întreruperea raportului de serviciu, lucru aprobat de conducerea IJPF Suceava”, ne-a declarat ieri scms Ilie Poroch Serițan, purtătorul de cuvânt al DPF Rădăuți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: