Tinerii pot intra în posesia locuințelor ANL până la 38 de ani

Tinerii care depun dosarele pentru obținerea unei locuințe ANL înainte de împlinirea vârstei de 35 de ani pot dobândi locuința dacă ea este finalizată până când solicitanții au ajuns la vârsta de 38 de ani, au decis, ieri, senatorii. Aceștia au aprobat cu 51 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” și două abțineri propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art. 6 indice 2 din Legea nr.152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe.
 

Unul dintre inițiatori, senatorul PRM Gheorghe Funar, a arătat că propunerea sa a pornit de la o realitate a anilor precedenți, când tinerii au pierdut acest drept din cauza ritmului lent de construire de locuințe prin programul ANL. „Noi propunem ca tinerii care și-au depus actele în vederea obținerii unei locuințe până la vârsta de 35 de ani să poată beneficia de ea în condițiile în care nu a fost construită până la această vârstă, iar construcția este încheiată în următorii trei ani”, a arătat Funar. Senatorul Gavrilă Vasilescu (PC), și el semnatar al inițiativei, a precizat că prin această propunere s-a făcut o extindere „corectă” a beneficiarilor, pentru a „da o șansă tinerilor care au așteptat să se construiască locuința și care nu au nicio vină că s-a întârziat”. În propunere se precizează că un tânăr în vârstă de până la 35 de ani poate să depună cerere pentru constituirea de dosar. Prin constituirea de dosar se înțelege prima so-licitare depusă de tânărul în vârstă de până la 35 de ani, împreună cu actele și adeverințele necesare, solicitare reînnoită și recompletată în fiecare an, până la repartizarea locuinței, care se poate face până la împlinirea vârstei de 38 de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: