Un punct de vedere

Dreptatea celor mulți și săraci, pe înțelesul tuturor

România este un stat de drept. Există partide politice de stânga, ale celor mulți și săraci, și de dreapta, ale celor mai înstăriți sau bogați. Partidul Social Democrat este un partid de stânga, chiar dacă unii reprezentanți au alură de dreapta. Scopul și obiectivele partidului sunt de a apăra drepturile celor mulți și săraci. Conform statutului și legislației în vigoare, pentru atragerea simpatizanților, partidul și-a făcut prin membrii săi o asociație care are ca scop tot apărarea drepturilor omului.
 

Asociația strânge bani prin sponsorizări legale și, conform statutului, acordă ajutoare sociale studenților și celor săraci care simpatizează partidul și fac diverse servicii partidului, care îi apără la nevoie. Având același scop de apărare a drepturilor celor mulți și săraci, această asociație folosește spațiul și logistica unui partid care apără drepturile omului. În România, așa-zisă țară coruptă, corupția fiind înțe-leasă în Europa ca folosire a banilor publici în interes privat (definiție a Comisiei Europene dată corupției), se înființează DNA, care, lăsând uneori deoparte actele de mare corupție, a cercetat la Suceava cum o asociație care apără drepturile oamenilor săraci a dat bani privați nu publici, oamenilor săraci care simpatizează un partid care le apără drepturile. Aplicând doar litera și nu spiritul legii și dovedind multă rea-voință, DNA inculpă conducerea asociației și partidului, acuzându-le că ar fi obținut foloase necuvenite (din sponsorizările legale) și ar fi dat banii acelui partid care apără drepturile oamenilor săraci, ale studenților, bătrânilor, bolnavilor traumatizați psihic cu ocazia anchetelor. Nici măcar un leu nu a fost folosit în scop personal de nimeni, niciodată. Apreciez că timpul pro-ceselor politice a apus demult, că cei mulți și săraci, pentru care am luptat și voi lupta toată viața, nu pot fi ținuți cu pumnul legii în gură în favoarea partidelor celor bogați aflați temporar la putere. România zilelor noastre, cu nițică poliție și procese politice în spatele cărora adevărata corupție își face de cap, nu poate constitui garanția respectării constituției și normelor elementare ale drepturilor omului. Justiția își va spune cuvântul, dar și opinia publică trebuie să cunoască unde poate să găsească un sprijin pe măsura fiecăruia. Eu unul nu-s prea credincios, dar nu aș vrea să fiu pe cămilă la timpul trecerii prin urechile acului. ROMAN STECYK

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: