A început… păruiala

Neoficial, campania electorală pentru alegerile din vară a început. Și, odată cu ea, păruiala dintre candidați, ura inexplicabilă revărsată între cei ce se vor în fruntea obștii. Într-o comună de pe valea Siretului, doi buni prieteni, care se ajutau la bine și la rău, sunt, acum, dușmani de moarte. De ce? Pentru că alegătorii l-au preferat pe unul dintre ei (că doi primari în aceeași localitate nu se poate), iar celălalt a rămas pe lături, iar acum intră din nou în ring. Mai la deal, într-o altă așezare, războiul e mai greu, pentru că, deja, sunt vreo 5 candidați „oficiali” care se luptă pentru fotoliul de primar. Culmea e că, din cei vechi, care nu s-au remarcat prin nimic în ultimii 4 ani, toți râvnesc din nou la fotoliul de primar.
 

În speranța că vor avea susținere politică mai largă, mulți au trădat partidul din care făceau parte și care le-a dat o pâine albă pentru un timp și au trecut într-o barcă adversă. Culmea e că, într-o comună de munte, de la capătul județului, un fost primar mult hulit de lume și chiar condamnat, dar încă nu definitiv, pentru diverse matrapazlâcuri, se visează din nou în fruntea obștii și a pornit la… luptă. Să-i vezi cum aruncă unii cu venin împotriva adversarilor politici, cum se laudă că vor face și vor drege, că vor aduce butoaie de miere în comuna lor, că vor asfalta toate ulițele, iar bunăstarea va da năvală în casele oamenilor, nu-mai să fie aleși. Baliverne, promisiuni deșarte. Că doar nu-i doare gura. Din nefericire pentru ei, cei mai mulți dintre alegători s-au deșteptat. Ei nu mai votează partidul, ci omul. Gospodarul. Că de gospodari are nevoie județul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: