Incendii puternice la Camylact din Panaci și Sarex Rădăuți

> În primul caz, pagubele se cifrează la 300.000 de lei, salvările fiind în valoare de 2 milioane de lei > În cel de-al doilea, pompierii au reușit să evite distrugerea halei de producție, în valoare de 150.000 de lei
 

Pe 18 februarie, în jurul orei 17, la o societate comercială din Vatra Dornei, cu punct de lucru în comuna Panaci, a izbucnit un incendiu, în urma căruia clădirea societății, în care se desfășurau activități de prelucrare a laptelui, a fost distrusă aproape în totalitate. Sinistrul a fost stins de pompierii din Vatra Dornei, fără a se înregistra alte pagube materiale sau victime omenești, valoarea prejudiciului fiind, din estimările proprietarului, de circa 300.000 lei. Cercetările continuă pentru a se stabili cauzele izbucnirii incendiului, care nu au fost constatate până în prezent. Salvări: clădirile învecinate, anexele fabricii și două autocamioane, în valoare totală de aproximativ 2 milioane de lei. La aceeași oră, în aceeași zi, Detașamentul de pompieri Rădăuți împreună cu Consiliul Local pentru Situații de Ur-gență a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea și stingerea incendiului izbuc-nit la un agent economic cu profil de prelucrare a materialului lemnos, cu sediul în strada Iacob Zadik, din municipiu. Pentru lichidarea flăcărilor au fost chemate în sprijin gărzile de intervenție din Siret și Vicovu de Sus, cu câte o autospecială. La sosirea echipajelor de pompieri, ardeau depunerile de lac aflate pe pardoseală și pereți, pe o suprafață de circa 700 mp, din hala de producție, cu posibilitate de propagare la secțiile învecinate. Incendiul a fost lichidat la ora 17,50, în limitele găsite. Au ars depunerile de lac aflate pe pardoseală și pereții halei, stelaje și grătare din lemn ce se aflau în secție. Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a fost inițiat prin efect termic, pe fondul nerespectării normelor de sudură-tăiere. Salvări: hala de producție în valoare de aproximativ 150.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: