Zoaie

Mă aflam, la sărbătorile de iarnă, undeva pe malul Rinului, în țara cu cele mai puternice exporturi anuale din lume, Germania. Peste 800 miliarde de euro. Henrich, un neamț bine instruit, cu nevastă tailandeză, cunoscător al întregii lumi și amator de excursii, îmi spune că s-ar bucura mult să vadă România și ar veni, cu plăcere, chiar în această vară, la Suceava. Când și-a exprimat dorința, parcă m-a pus pe jar. Doamne, ce mă fac? Drumul de la Cluj la noi este, în mare parte, îngrozitor. Dacă intri la o crâșmă să mănânci te costă jumătate din leafa lu-nară a unui ziarist, pentru o consumație modestă. Cazarea la hotel – și nu la unul de 5 stele –, mai dihai ca la Londra, Veneția sau chiar Paris!
 

Dar dacă neamțul mă întreabă ceva despre politica noastră neaoșă și unică în felul ei, că se pricepe și la politică, ce să-i spun, că e… varză, că avem două Românii, una băsesciană și alta cătălino-popesco-tăriceană? Că noi, contribuabilii, asistăm, de câțiva ani buni, la un circ politic cum nu s-a mai văzut, că îndată începe „păruiala” și lupta pentru ciolan, cu minciuni de îngheață apele și promisiuni deșarte? Că noi, cei mulți, asistăm, neputincioși și plătim taxe. Cele mai multe și mai împovărătoare din Europa. Cu toată jena, l-am rugat pe herr Henrich să mai aibă răbdare, că-i voi spune eu când e cazul să ne viziteze. Pentru că, acum, noi, românii, suntem ocupați. Stăm în spatele „geamului murdar de zoaie”, cum a zis dom’ președinte, și așteptăm să fie curățat. Și nu-i exclus ca, în vara acestui an, să se petrea-că și această minune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: