Previziune

Primăriile, prejudiciate de repartizarea după ureche a sumelor de la bugetul de stat

Adjunctul șefului administrației județene, Stela Acatrinei, crede că repartizarea fondurilor în funcție de gradul de colectare a veniturilor din 2006 va provoca iritare în rândul conducerilor administrațiilor publice locale
Vicepreședinta Consiliului Județean, dna Stela Acatrinei, reclamă deficiențe în stabilirea criteriilor de repartizare a sumelor de echilibrare prin intermediul direcțiilor finanțelor publice. Dna Acatrinei a declarat, într-o conferință de presă, că Legea nr. 273 a finanțelor publice a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial de pe 31 decembrie 2007, iar în normele de repartizare a fondurilor se prevede că în calcul este luat gradul de colectare din anul precedent, în cazul de față 2006.
 

„Astfel, se face o nedreptate, întrucât anul 2006 a fost unul slab din punct de vedere financiar”, relevă adjunctul șefului executivului județean. Dna Stela Acatrinei este nemulțumită de faptul că la baza respectivelor criterii nu au stat veniturile proprii adunate în 2007, an în care, urmare a majorării taxelor, impozitelor și accizelor, au sporit și intrările în vistieriile locale. Pe de altă parte, relevă vicepreședintele executivului județean, în anul trecut multe dintre administrațiile locale și-au angajat personal specializat în colectarea obligațiilor fiscale. Acesta a bătut din poartă în poartă, drept care au săltat și încasările la bugetul comunității. „În aceste condiții, primarii o să fie, din nou, nemulțumiți de repartizarea după ureche a sumelor în cauză”, a opinat Stela Acatrinei. Domnia sa a evidențiat că, deoarece termenul limită pentru aprobarea bugetelor locale este 15 februarie, iar execuția bugetară pe 2007 putea fi cunoscută la data de 5 ianuarie, nimic nu ar fi împiedicat stabilirea ca bază de stabilire a gradului de colectare anul 2007. „Acestea fiind spuse, nimeni nu poate fi făcut responsabil de lipsă de competență, cu excepția așa-zișilor specialiști de la Ministerul Economiei și Finanțelor”, a explicat Stela Acatrinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: