O bucovineancă nominalizată pentru ,,Cel mai valoros român”

Anual Academia Română și Fundația pentru dezvoltarea României acordă un premiu – prestigios și prin numele instituțiilor implicate, și prin acela al candidaților – oamenilor care au contribuit la îmbunătățirea imaginii României în lume.
 

De data aceasta, pe lista nominalizărilor pentru acest premiu – ,,Cel mai valoros român” – se află și numele unui bucovinean, mai exact al unei bucovinence, scriitoarea Lucia Olaru Nenati, originară din Rădăuți, cunoscută pentru demersurile sale constante de cercetare și de propagare a universului eminescian în țară și peste hotare, în calitățile pe care le-a deținut, de directoare a Memorialului ,,Eminescu” Botoșani și de directoare a Teatrului ,,Mihai Eminescu “din Botoșani, precum și în acelea, per-manente, de autoare de cărți despre Eminescu și de om de presă. Între numele adăugate în decembrie de organizatori pe lista candidaților la premiul de ,,Cel mai valoros român” se află și cunoscuta balerină Alina Cojocaru și foarte cunoscuta cântăreață Felicia Filip. Un trio feminin de excepție, în care ne emoționează și ne bucură prezența bucovinencei Lucia Olaru Nenati.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI