„Întâlniri bucovinene”, în 5 țări

În premieră, anul acesta la manifestări iau parte și reprezentanții Slovaciei

Zilele trecute, la Cernăuți, au fost semnate protocoalele pentru organizarea celei de a XIX-a ediții a Festivalului internațional de folclor „Întâlniri bucovinene”. Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Gavril Mîrza, acesta se va ține în 5 etape.
 

În perioada 20-25 mai, manifestările se vor desfășura în Polonia, între 13-15 iunie – în Slovacia, iar în intervalul 24-27 iulie – în România. Ungaria va fi gazda festivalului de pe 2 până pe 9 august, iar Ucraina în perioada 3-5 octombrie. În România, Festivalul este organizat de Centrul de Conservare a Creației Populare și Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc. Din județul nostru vor pleca în țările amintite formații artistice și grupuri folclorice din Suceava și Câmpulung Moldovenesc. De menționat este faptul că, în premieră, anul acesta, la manifestări iau parte și reprezentanții Slovaciei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: