Întrucât conține două substanțe toxice

ISS retrage din farmacii produsul „Bebe – cereale cu mere”

Reprezentanții Inspecției Sanitare de Stat de la ASP Suceava s-au deplasat de miercuri la farmacii sucevene pentru a retrage de pe piață produsul „Bebe – cereale cu mere”, întrucât ar conține două substanțe toxice pentru organism.
 

Șeful ISS, dr. Ludovic Abiței, a precizat că este vorba de un produs provenit din Slovenia, importat și distribuit de o firmă bucureșteană, indicația de retragere de pe piață a acestuia fiind primită într-o notificare din partea instituțiilor similare din Iași și Bacău. Dr. Abiței spune că substanțele respective sunt Chlormequat și Ochratoxin A, din categoria dezinfectantelor, care „nu sunt admise pentru produsele alimentare, cu atât mai mult pentru cele destinate copiilor”. Șeful ISS a mai precizat că unele din aceste produse se vânduseră deja, altele au fost returnate distribuitorilor sau retrase de pe piață de inspectori, dar nu se știe încă despre ce cantități este vorba. În județul Suceava acest produs s-a găsit numai la farmacii, nu și în magazine.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: