Președintele CJ, Gavril Mîrza

SAMTID Suceava: „Nu facem parte din ecuație”

Președintele CJ Gavril Mîrza își exprimă nedumerirea față de faptul că Ministerul Dezvoltării nu a dat niciun semnal la sesizarea făcută de Consiliului Județean Suceava la adresa firmei austriece Strabag. La sfârșitul lunii noiembrie, domnia sa s-a arătat nemulțumit vizavi de tărăgănarea lucrărilor din cadrul Programului SAMTID, de reabilitarea a rețelelor urbane de apă și canalizare din județul Suceava.
 

După o amânare din toamna lui 2006, termenul de finalizare a fost stabilit pentru 20 septembrie 2007. Nici a-cest termen nu este respectat, la data venirii iernii și încetării lucrărilor execuția fiind la sub 60 la sută din prevederi. „După ce ne-am adresat în scris și am avut discuții la Ministerul Dezvoltării, încă nu am primit niciun fel de răspuns”, a spus șeful administrației județene care, în urmă cu o lună și ju-mătate, solicita revederea contractului și perceperea de daune materiale Strabag Austria. Aceasta întrucât, din cauza întârzierii materializării programului, populația nu beneficiază de servicii de ca-litate, în timp ce, pe măsura creșterii prețurilor la materia-lele folosite, proiectul devine tot mai costisitor. „Tare mie teamă că o să urmeze aproba-rea a încă unei prelungiri, în aceleași condiții neclare, a ter-menului de execuție. Aceasta pentru că noi nu facem parte din această ecuație și suntem băgați în seamă doar atunci când venim cu cofinanțare”, a explicat dl Gavril Mîrza. De pe urma concretizării o-biectivului ar urma să benefi-cieze 100.000 de locuitori din Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Gura Humorului, Siret, Solca și Vatra Dornei. Programul SAMTID este destinat îmbunătățirii stării tehnice a infrastructurii locale și calității serviciilor de ali-mentare cu apă și canalizare în orașele mici, cu mai puțin de 150.000 de locuitori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: