La firme din județ

Peste 300 de lucrători la negru

Până în decembrie a anului 2007, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava au fost înregistrate 32.619 contracte noi de muncă, operată fiind, în același timp, încetarea a 22.629 de contracte.
 

Potrivit inspectorului-șef Mihai Airinei, sporul de circa 900 de noi angajați pe lună este unul de apreciat, numărul salariaților din sectorul privat sucevean ajungând la 128.406. Șeful ITM mai subliniază că acest val de angajări duce, pe lângă efecte economice favorabile, și la scăderea muncii la negru. Până în decembrie trecut, inspectorii de muncă au efectuat 4226 de controale, aplicând 3004 sancțiuni în valoare de 1,44 milioane lei. Pentru munca la negru au fost amendați 216 agenți economici, la care lucrau fără forme legale de angajare 312 persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: