Fălticeni

A început colectarea taxelor și impozitelor pe acest an

Începând din 4 ianuarie, Biroul taxe și impozite din cadrul Primăriei mu-nicipiului Fălticeni a început încasarea taxelor și a impozitelor locale pe anul 2008. Potrivit Codului Fiscal în vi-goare, plata impozitelor și a taxelor locale se poate realiza în două etape, respectiv până pe 31 martie și, ulterior, până pe 30 septembrie.
 

Fălticenenii persoane fizice care vor achita integral până la data de 31 martie impozitele pe clădiri, terenuri și mașini vor beneficia de o reducere de 10%. În primele două zile de co-lectare a taxelor și impozitelor locale cei mai conștiincioși s-au dovedit a fi pensionarii, în răstimpul amintit fiind colectate impozite în valoare de aproape 70.000 de lei. Pentru anul 2008, executivul fălticenean preco-nizează să colecteze din taxe și im-pozite suma de 2.378.805,79 lei. La ultima ședință a deliberativului local s-a aprobat pentru anul 2008 o majorare de 5% a impozitului pe clă-diri și terenuri pentru persoanele fi-zice, iar pentru persoanele juridice impozitul pe clădiri a fost stabilit la cota de 1,3% (față de 1,2% în 2007) din valoarea impozabilă a clădirii, celelalte impozite rămânând la cotele din 2007. Conform primarului Vasile Tofan a fost aplicată această creștere pentru a acoperi parțial rata inflației pentru anul 2008. „La stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2008 s-au avut în vedere nivelul impozitelor și taxelor practicate în anul 2007, precum și necesitățile de finanțare a obiectivelor propuse a fi realizate în municipiul Fălticeni în anul 2008”, a declarat primarul Vasile Tofan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: