Diplome de excelență la cea de 200-a apariție a revistei Bucovina Literară

Ieri, în ședința Consiliului Județean, a fost marcată apariția celui de 200-lea număr al revistei Bucovina Literară. Actuala publicație, patronată de Consiliul Județean Suceava, a reapărut în 1990, reluând tradițiile unei publicații literare de la Cernăuți, care a existat în perioada 1941-1945.
 

Redactorul-șef, scriitorul Ion Beldeanu, a declarat că s-a încercat editarea unei publicații de interes național, lucru care în mare parte s-a și reușit. „Revista Bucovina Literară a început să devină o publicație literară interesantă și căutată. Aș spune că este o publicație care și-a câștigat o autoritate și un anumit nivel de abordare, îndeosebi prin exi-gența manifestată de colectivul de redacție față de colabora-torii publicației”, a spus dl Beldeanu, adăugând că, în continuare, se va încerca de-pășirea nivelului la care s-a ajuns. Prin politica editorială, a grupului de redactori, „Bu-covina Literară” a devenit o gazdă primitoare și un punct de referință pentru autori de prim rang ai vieții literare contemporane. Printre colaboratorii săi se află, de altfel, nu-me prestigioase din București, Iași, Bacău, Galați etc. și, de asemenea, de la Cernăuți, Chișinău sau de la Novi Sad. Președintele Consiliul Județean, Gavril Mîrza, a spus că apariția numărului 200 este salutară, reliefând că executivul județean a căutat să sprijine, pe cât posibil mai mult, actul cultural sucevean. Domnia sa a înmânat diplome de excelență membrilor colec-tivului de redacție și colaboratorilor, printre care și colegei noastre Doina Cernica.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: