„Afacerea” țigărilor de contrabandă

După deliberări-maraton ale Curții de Apel Suceava, patru din cei 15 arestați au fost puși în libertate

Doi dintre aceștia sunt polițiști de frontieră
Misiune dificilă a Curții de Apel Suceava, deliberările completului care a avut de judecat ieri recursurile celor 15 inculpați arestați dumi-nică spre luni de Tribunal ținând de dimineață până seara târziu. La ora 20, judecătorii încă deliberau. Purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel Sucea-va, judecător Gabriela Rață, ne-a informat că deliberările-maraton țin de complexitatea do-sarelor și numărul mare al acestora.
 

Reamintim că cei 15 arestați pentru 29 de zile la propunerea DIICOT, în cazul „afacerii” țigărilor de contrabandă de la frontieră: Marian Constantin Omania, de 40 de ani, din Ulma (constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la contrabandă, complicitate la abuz în formă calificată), Dorin Florin Juravle, de 37 de ani, din Brodina – zis Buchi (aderare la un grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu în formă calificată), Vitaly Tsaryk, de 32 de ani, din Ucraina (constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu în formă calificată), Ilie Ursache (fost Popiuc), de 35 de ani, din Ulma (aderare la un grup infracțional organizat, con-trabandă, instigare la abuz în serviciu în formă calificată), Gheorghe Ovidiu Bilibou (zis Ma-crina), de 35 de ani, din Rădăuți (aderare la un grup infracțional organizat, contrabandă, insti-gare la abuz în serviciu în formă calificată), Alexandru Ursan, de 23 de ani, din Suceava – polițist de frontieră (sprijinire a unui grup in-fracțional organizat, abuz în serviciu în formă calificată), Dragoș Viorel Gîză, de 31 de ani, din Rădăuți, vameș (sprijinire a unui grup in-fracțional organizat), Petru Marocico – zis Zari-don, de 38 de ani, din Ulma, polițist de frontieră (constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la contrabandă, abuz în serviciu în formă calificată), Petru Boiciuc, de 30 de ani, din Ulma (constituire a unui grup infracțio-nal organizat și instigare la abuz în serviciu în formă calificată), Adrian Tipa, de 25 de ani, polițist de frontieră (sprijinire a unui grup in-fracțional organizat, abuz în serviciu în formă calificată), Octavian Calancea, de 25 de ani, din Vicovu de Sus, polițist de frontieră (abuz în serviciu în formă calificată), Ionel Răzvan Popadiuc – zis Chelu, de 27 de ani, din Suceava (sprijinire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu în formă cali-ficată), Mihai Gabriel Fodor, de 28 de ani, din Bursuceni, polițist de frontieră (sprijinire a unei grupări infracționale organizate, abuz în servi-ciu în formă calificată), Liviu Ilie Gabor, de 36 de ani, din Rădăuți (sprijinire a unui grup in-fracțional organizat, complicitate la contraban-dă) și Gheorghe Tărâță, de 35 de ani, din Vicovu de Jos (constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă, instigare la abuz în serviciu în formă calificată). Așa cum ziarul nostru anticipa, pe baza informațiilor puse la dispoziție de avocați, nu toate arestările au rezistat probei instanței de control. Au fost puși în libertate Popadiuc, Gabor, Calancea și Fodor, cu obligarea de a nu părăsi țara o perioadă de 23 de zile. Ceilalți rămân în arest. Hotărârea Curții de Apel este definitivă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: