Ludovicul de tinichea…

E încolțit de-un tigru. Și de poteră. Și omul fuge. Ca vântu, de rupe, de mâncă pământu. (Ca… Orban, de la locul boroboaței). Șterge putina. O ia la sănătoasa. Cre-de că va scăpa, că va fenta. Baa, da’ de unde? Ajunge pe marginea unei prăpăstii. (Și George, pardon, Ludovic-ludovicul nostru nu mai vine la circ, la circă…). Da’ nu mai are altă alegere: ori păpat de animalu, uu, ori genunea, aa! În acel moment, pe buza gro-tei, norocosul fugar zărește o fragă. Și?! Păi, si dă-i si luptă! Culege. Savurează. Mănâncă. Și… Basta!
 

Dumitru Brădățan

Mâne-poimâne… Și anul se gată! GATA! Zilele (și nopțile) numărate ne sunt. Fiștecăruia. Și… Tot așa, mâine…, răs-poimâne, Anu’ Nou se por-nește. Și începe… O nouă primăvară pe vechile dureri?! Om trăi (cum om putea, fie-care cu bafta și crucea lui) ș-om mai vedea. Da’ până acolo, până pe-acolo, eu rămân ce-am fost. Roman… Se termină anul! Și, furați de fierbințeala momentului, de foială bezmetică și iscusite umblături, abia de (ne) mai băgăm (în) seamă, abia de ne mai tragem sufletul. Morișca se învârte. Inevitabil. Inexora-bil. Și noi, odată cu ea. Și, de câte ori ajung în acest prag de caznă, la capătul lui, al anului, îmi fac frumușel un consult, o examinare serioasă din care, mai totdeauna, ies frumușel ciufulit. Răvășit. Alea bune (îs totdeauna prea puține) – alea nasoale (duium, doldora), să le spele cine-o mai putea. Eu nu. Eu rămân ce-am fo’… E fine de an. Și miroase deja a festivități creștinești, cu iz de… găluști. Și a bilanț, pe post de lanț. Pt. unii mumă, pentru ăi mai mulți – vai! – ciu…ciu! Unii cu foloasele, alții cu po-noasele… Unii, cu… jogging-ul de pădure, alții, la cules de… S-auzim, să ne colinzim și hlizim. De bine!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: