Campanie împotriva comerțului ilicit cu pomi de iarnă

Deocamdată nu au fost aplicate amenzi
Biroul Poliției rurale din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, în colaborare cu o personalul specializat al Direcției Silvice Suceava, a inițiat o campanie de combatere a comerțului ilegal cu pomi de iarnă.
 

Verificările au demarat încă de la jumătatea lunii trecute, ele având loc pe linia prevenirii și combaterii tăierilor abuzive, transportului și comercializării ilicite a coniferelor folosite cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. Potrivit HG 427/2007, transportul fără acte de proveniență se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1000 și 3000 lei, inclusiv cu confiscarea mărfii. De asemenea, vânzarea de pomi în locuri neutorizate se „taxează” cu sancțiune contravențională de 500-1000 de lei și confiscarea lor. Conform legislației în vigoare, coniferele decorative trebuie achiziționate doar de la ocoalele silvice, drept pentru care acestea sunt marcate cu crotalii, sigilii dreptunghiulare care arată proveniența lor. Până în prezent nu au fost aplicate amenzi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: