Vasile Mandici, noul „general” la Parchet, și Maria Andrieș, vicepreședinte la Curtea de Apel Suceava

Dl Vasile Mandici este noul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Domnia sa a fost notat cu 9,43 la proiectul privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere. La „Management, Comunicare și Re-surse Umane”, procurorul a obținut 6,20. Dl Mandici e singurul magistrat care și-a depus candidatura pentru ocuparea postului de „general” la Suceava (după demisia, din motive insuficient explicate la vremea lor, a lui Lucian Stănescu).
 

Originar din Vicovu de Sus, dl Mandici este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității „Al. Ioan Cuza” – Iași, promoția 1976. Procuror șef între 1987 și 1993 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, domnia sa îndeplinește până pe 14 decembrie 2001 funcția de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Din 1 ianuarie 2002, este delegat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, iar din iunie 2003 este procuror șef de secție urmărire penală și criminalistică la această secțiune. Dl Mandici este doctorand în Drept. Celălalt procuror sucevean, Constantin Boguș, prim procuror cu delegație la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, înscris în concurs pentru a ocupa funcția „plină” de conducere (cu șanse mari de reușită în primă instanță; n. red., a obținut nota de 9,29 la proba proiectului) s-a poticnit la proba de Management, la care a luat 3,80. Concursul pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Apel Suceava se anunța, ieri, deosebit de strâns. La proiect, candidații au obținut note apropiate: Maria Andrieș – 7,5, Dochița Plăcintă – 7, în timp ce Ovidiu Biciușcă – 6, 71. În urma examenului de ieri, vicepreședintele Curții de Apel Suceava este judecătoarea Maria Andrieș (nota 8,30). Domnia sa, care are în spate o carieră de excepție în avocatură, a îndeplinit din 2006 funcția de președinte al Secției Penale a Curții, la propunerea actualului președinte, dl Cezar Hâncu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: