Mazăre cu gândaci la un hipermarket din Suceava

Cutiile infestate provin de la un producător din sud, ce-și vinde marfa, în toată țara, numai prin acest lanț de hipermarket-uri > OJPC din toate localitățile unde există reprezentanța cu pricina, vor interzice produsul de la comercializare
Inspectorii OJPC Suceava au găsit, în urma unui control desfășurat recent, un lot de cutii de mazăre infestată. Este vorba de 172,8 kg din acest produs, ambalat în cutii de 800 grame, ce se afla la vân-zare pe rafturile unuia dintre hipermaketurile din oraș.
 

Controlul reprezentanților Protecției Consumatorilor s-a efectuat ca urmare a unei sesizări făcute de o clientă a magazinului și care, după ce a deschis cutia achiziționată, a văzut că mazărea din interior era “îmbunătățită” cu… gândaci și nu din cei de mărimea unui vârf de ac. Inspectorii au deschis, prin sondaj, și alte cutii din cele puse la vânzare, constatând că în toate erau “mișunători”, care, chiar dacă nu sunt peri-uloși, sunt o delicatesă doar… în bucătăriile tailandeze, vietnameze etc. Una dintre conservele cu gândaci a fost trimisă spre analiză laboratorului “Larex” din Iași, rezultatele urmând a veni la OJPC Suceava în cursul zilei de astăzi. Instituțiile de profil din toată țara, unde funcționează hipermarketuri din rețeaua respectivă, vor interzice vânzarea produsului. Mazărea provine de la un producător din sudul țării, care își desface marfa printr-o singură rețea națională, din care face parte și hipermarketul unde s-a găsit produsul infestat. Agentul comercial cu reprezentanță la Suceava a fost amendat cu 3500 de lei, lotul identificat a fost distrus, dar, cu siguranță, repercusiunile asupra producătorului din sud care a livrat marfă infestată abia vor începe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: