În cadrul unui protocol între MECT și MAI

Elevii vor fi instruiți să facă față dezastrelor

Prezent la reuniunea semestrială a directorilor din școlile sucevene, reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi, maior Iulian Iacob, și-a arătat nedumerirea asupra faptului că, deși a recomandat școlilor să sune la numărul 956 în cazul în care sunt probleme în școală și în preajma ei, și este nevoie de intervenția jandarmilor, nimeni n-a apelat acest număr.
 

„În 3 luni de când am lansat apelul către școli, n-a sunat nimeni la 956, deși tot timpul se spune că sunt probleme în jurul școlilor. Apelați 956 atunci când aveți nevoie de noi. Inspectoratul de Jandarmi, și Poliția sunt instituții de care trebuie să profitați”, a declarat maior Iacob. El a mai spus că inspectoratul desfășoară mai multe activități de prevenire a infracțiunilor din școli și din jurul lor, precum informări cu privire la faptele antisociale și riscul la care se expun elevii dacă le practică, ca și acțiuni de culegere de informații din școli referitoare la „fenomene care pot degenera în evenimente mai grave și pot cauza crize în învățământ”. Maior Iulian Iacob a mai precizat că pentru a fi păstrat un climat corespunzător printre elevi, jandarmii efectuează și multe patrulări pedestre în preajma școlilor. În același cadru, subcom. Iuliana Iacob, reprezentanta Compartimentului de analiză și prevenire a criminalității de la IPJ Suceava, a precizat că, având în vedere că sunt foarte multe situații „nefericite” – și anume accidente rutiere grave, în care sunt implicați minori-pietoni sau care cir-culă cu bicicleta –, în perioada 22-30 noiembrie se va desfășura o campanie de pre-venire a acestor cazuri. „Cu sprijinul dumneavoastră vrem să punem accentul pe educația rutieră prezentând principa-lele aspecte și reglementări, cum să circule corect și cum să nu fie victime”. La aceeași reuniune a mai participat și col. Cristian Ho-ciung, de la ISU, care a infor-mat că, în cadrul unui protocol încheiat anul acesta între MECT și MAI, vor avea loc în grădinițe, școli și la Univer-sitate acțiuni de pregătire a copiilor, elevilor și studen-ților pentru situații de urgen-ță. Col. Hociung a mai spus că în școli, semestrial, vor avea loc antrenamente cu elevii, prilej cu care vor fi simulate situații de dezastru, având în vedere că în fiecare an în țară sunt astfel de probleme, cum ar fi inundații, secetă etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: