Urticaria lui Băsescu

Președintele Băsescu a dat iar cu… în fasole prin comportamentul său față de ziariști. Sâmbătă seara, la Mamaia, în timp ce se scaldă cum îi place la nebunie, într-o baie de mulțime, șeful statului a comis-o din nou adresându-se jurnaliștilor ce-i urmăreau evoluția transpirată cu: „Sunteți de o nesimțire incredibilă! Sunt în timpul meu liber!”. Remarca, la fel de deplasată ca cele făcute în urmă cu nicio lună la adresa unei “păsărici” și “țigănci împuțite” de ziaristă care îl abordase când își făcea cumpărăturile, a întristat din nou media românească. E clar, președintele urăște presa, cea care, culmea, la Mamaia, se păstra respectuoasă la câțiva metri de mai-marele statului.
 

Daniela BEALE

Pe bune, nici urmă de “găozar” în jurul lui care să-i provoace urticarie cu vreun reportofon băgat sub barbă. Și tot pe bune, transfigurat de plăcere de la strâns mâini și făcut poze, împreună cu soția, cu mulțimea adunată pe faleză, Băsescu nu părea deloc în timp liber. Ci extrem de ocupat și activ, într-un loc public. Sau poate știe cineva să fi depus președintele o cerere de concediu? Când își poate lua concediu în șef de stat, persoană mai publică decât cea mai publică persoană din țară? Din informările biroului de presă prezidențial, se știe că Băse semnează documente dimineața și conduce țara din reședința ce și-a mutat-o, pe vară, pe malul mării, iar seara se lasă pupat și pozat între sute de oameni. Muncește, deci. Dar vrea, în același timp, intimitatea respectată de ziariști… Dacă voiați să aveți liniște, domnule Traian Băsescu, trebuia să rămâneți în largul mării, acolo unde urechile țiuie numai de la țipetele pescărușilor și doar luciul de apă v-ar mai fi putut blitza în ochi. Cum n-ați rămas pierdut pe valuri, ar fi bine să înțelegeți că presa nu vă vrea răul, domnule președinte. Doar să vă arate exact așa cum sunteți…, natural.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: