Tabăra „Lumina nordului“ s-a „aprins“ de ieri la Casa Albă – Frasin

Este a doua ediție a unei tabere de creație organizată de Școala Populară de Artă „Ion Irimescu” Suceava > Participă 25 de pictori din 18 județe, 4 fiind de la Suceava
 

A doua ediție a Taberei Naționale de Creație „Lumina nordului” s-a deschis ieri la Ateneul Artelor de la Casa Albă, Frasin, cu participarea a 25 pictori, elevi sau absolvenți ai școlilor populare de artă din țară, din 18 județe și din București. Potrivit directorului Școlii Populare de Artă „Ion Irimescu” Suceava, Petrică Horvath, unitate inițiatoare a taberei, sunt prezenți pictori amatori din Iași, Neamț, Bacău, Constanța, Botoșani, Maramureș, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Mureș, Caraș-Severin, Timișoara, Gorj, 4 fiind de la Suceava. „Tabăra constituie un cadru organizat în care participanții beneficiază de prezența unor pictori consacrați precum Dumitru Rusu, Viorica Moruz, din Suceava, Mihai Șerbănescu din Târgoviște, Elena Mihalache din Buzău. Participă de asemenea criticul de artă ieșean Valentin Ciucă, care este și directorul artistic al taberei. Pe parcursul acesteia vor fi și acțiuni recreative, vor fi vizitate mănăstirile Voroneț, Humorului, Moldovița și Vatra Moldoviței”, ne-a precizat dl Horvath. Tabăra se va desfășura până duminică, 24 iunie, când va avea loc, la ora 12, verni-sajul expoziției care va cuprinde lucrările realizate în timpul taberei. „Fiecare participant va dona câte două lucrări care intră în patrimoniul Școlii de Artă Suceava. Țin să precizez că toate materialele – pânza, șasiurile, paspartuuri, rame, culori și pensule au fost oferite de organizatori”, a mai spus directorul Școlii Populare de Artă Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: