Mănăstirea Humorului, sub ape

Ore de panică pentru locuitorii din câteva localități > În urmă cu un an, pe 30 iunie, la Arbore s-a înregistrat cea mai mare catastrofă din județ din cauza ploilor O rupere de nori a fost înregistrată miercuri, în jurul prânzului, în zona Gura Humorului, provocând pagube importante în localitățile Mănăstirea Humorului și Poiana Micului. Ploile de ieri au condus la ieșirea din matcă a mai multor pâraie și au afectat un drum județean între localitățile amintite, fiind inundate concomitent mai multe gospodării și terenuri agricole din zonă.
 

Prefectul Orest Onofrei a declarat ieri că ruperile de nori au afectat gospodării din localitățile Frasin, Bucșoaia și Mănăstirea Humorului, reamintind că o porțiune importantă din drumul județean dintre Mănăstirea Humorului și Poiana Micului a fost afectată. Domnia sa a mai spus că, în aceste localități, cantitatea de precipitații a depășit 50 litri pe metru pătrat pe o perioadă de timp mai mare de 30 de minute și că, în aceste condiții, mai multe pâraie au ieșit din matcă, apa antrenând în drumul său material lemnos, aluviuni și pietriș. Potrivit dlui Onofrei, accesul spre sediul Primăriei din Mănăstirea Humorului a fost blocat multă vreme din cauza apei. „Accesul la Primărie nu a fost posibil până când nu s-au retras apele. O evaluare exactă a pagubelor va fi făcută mai târziu”, a spus dl Onofrei. El a mai arătat că în orașul Frasin apa a intrat în mai multe gospodării și chiar în unele locuințe. În Frasin mai multe gospodării din cartierul Plutonița au fost inundate marți, tot în urma unei furtuni foarte puternice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: