Suceava s-a mai înavuțit c-un doctor

În sala Dimitrie Leonida a Universității Ștefan cel Mare Suceava, ieri în dricul amiezii, dna prof. Adina Grigore (cocon de preot) din Tg. Neamț (fostă, anțărț, studentă în Alma Mater Sucevensis) și-a susținut lucrarea de doctorat: Viața și activitatea lui Mihail Manoilescu (1891-1950). Împricinatul(a) și-a susținut lucrarea (de vreo 335 pagini, pe baza unei investigații riguroase (pornite pe la anul 2001!) în fața unor eminenți universitari ai domeniului: Ion Agrigoroaie, Ion Ciupercă (Iași), Ion Scurtu (București) și, last but no least, Mihai Iacobescu, conducătorul științific al tezei, și decanul Facultății de Istorie și Geografie, Mihai Lazăr (Suceava).
 

Care corp profesoral a și prezentat, la rându-i, referatele îndrituite, în virtutea cărora, la urmă, după discuții și deliberări, a acordat aspirantului, după pledoaria-i briantă, jinduitul titlu de doctor în științe. De amintit publicului (cititor de ziar) că… obiectul-subiectul întregii manifestării științifice, recte Mihail Manoilescu, a fost unul din economiștii, politicienii și doctrinarii reprezentativi ai perioadei interbelice, care a contribuit semnificativ la dezvoltarea culturii, a economiei și ideilor politice românești în spațiul național și internațional. Savant și politician, economist și ministru, profesor și autor de referință, publicist și conferențiar de renume internațional, vizionar sau victimă a situațiilor politice – s-a subliniat în context – Mihail Manoilescu a fost comparat cu N. Iorga, prin valoarea și varietatea operei. S-a mai înavuțit țara Sucevei cu un doctor! Să ne bucurăm! Felicităm ce-i de felicitat și… la mai mare! Și toată lumea a ieșit voioasă și bucuroasă, până la urmă, când, mă rog, a venit și vreme relaxantă în compania unui pahar de șampanie. Și a pișcotului de ocazie… Gaudeamus!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: