ACET, amendată

Operatorul de utilități comunale a contestat amenda în instanță
Comisarii de mediu suceveni au amendat cu 40.000 RON (400 milioane lei vechi) societatea comercială de utilități comunale ACET Suceava. Firma este operator unic în cadrul Programului SAMTID de reabilitare a rețelelor de apă, canalizare și stații de epurare din 6 localități urbane din județ, sancțiunea fiind aplicată pentru deversarea de ape uzate din rețeaua de canalizare a orașului Solca în pârâul cu același nume.
 

Șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Constantin Harasim, a declarat că, la Solca, ACET a preluat o stație de epurare nefuncțională și, timp de un an de zile, nu a făcut nimic pentru a o da în folosință. „Conducerea ACET a invocat faptul că este doar operator unic, respectiv administrator, nu și proprietarul stației, care este unicul obligat să facă investiții. Însă, din momentul în care este mandatat să administreze și să opereze, ACET răspunde de aceste nereguli”, a reliefat dl Harasim, menționând că firma suceveană a contestat amenda în instanță.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: