Fotbal, Cupa României

Rapid a luat Cupa și va juca în UEFA

Poli Timișoara – Rapid 0-2
Partida care practic a încheiat sezonul 2006-2007 pentru echipele de club din România, finala Cupei, a revenit deținătoarei trofeului, Rapid București, care s-a impus cu 2-0 în fața Politehnicii din Timișoara chiar pe stadionul acesteia. Aproximativ 40.000 spectatori, printre care și circa 1000 de fani ai Rapidului, au umplut până la refuz tribunele stadionului „Dan Păltinișanu” din Timișoara și au oferit un spectacol grandios, pe măsura așteptărilor.
 

Primiți cu ostilitate minimă, în special datorită înfrățirii dintre galeriile celor două formații, elevii lui Răz-van Lucescu au abordat însă cu ceva mai multă inteligență meciul și au reușit să se im-pună cu 2-0, adjudecându-și trofeul. Totuși, evoluția celor două echipe a lăsat de dorit, spec-tacolul de pe dreptunghiul verde fiind mult sub cel oferit de zecile de mii de spectatori care, spre finalul jocului, chiar dădeau semne de plictiseală. După un început de tatona-re agresivă, Rapidul a deschis scorul în minutul 15, atunci când Zicu a luat o acțiune pe cont propriu în flancul stâng și a centrat perfect la colțul scurt pentru Buga, care a re-luat fulgerător, din prima, lângă bară, fără speranțe pen-tru Pantilimon. Reușita giuleștenilor a părut să toarne plumb în ghe-tele bănățenilor, care nu și-au revenit decât în finalul primu-lui act, când, Mansour, scăpat singur la limita ofsaidului, a fost blocat excelent de Dănuț Coman cu un reflex remar-cabil. Golul lui Zicu din star-tul reprizei a doua, venit după o gafă a portarului Pantilimon la care însă timișorenii puteau cere îndreptățiți fault în atac, și eliminarea absurdă a lui Omoduemuke din minutul 61 au închis, practic, jocul. In-trodus cu trei minute mai devreme în locul unui jucător care avea cartonaș galben și risca eliminarea, Omodue-muke îl împinge violent pe Mazilu și este eliminat direct de centralul Augustus Con-stantin. Rapid s-a impus în finala Cupei României Timișoreana la Timișoara, împotriva lui Poli, cu 2-0 și va evolua în primul tur al Cupei UEFA, fiind deja, practic, la un singur pas de o nouă calificare în grupele Cupei UEFA, acolo unde giuleștenii au mai ajuns în 2005 și 2006. Totuși, ambele echipe, atât Poli Timișoara, cât și Rapid, au pus punct unui sezon mo-dest și este de așteptat ca, pe parcursul verii, să apară nu-meroase schimbări, atât în loturile echipelor, cât și la nivel de conduceri tehnice și administrative. Poli Timișoara: Pantili-mon – S. Rădoi, McKain, Câ-nu, Emeghara – Abiodun, Alexa, Pleșan (Omoduemuke, 58), Torje – Mansour (An. Cristea, 55), Gh, Bucur. An-trenor: Valentin Velcea. Rapid: D. Coman – M. Constantin, Maftei, I. Rada – Bădoi, Măldărășanu (C. Lazăr, 69) N. Grigore, Perjă – Zicu, Mazilu (V. Moldovan, 82), Buga (E. Dică, 77). Antrenor: Răzvan Lucescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: