Valică Gorea aduce liniște în casele sucevenilor

Președintele Agenției Nucleare Române, suceveanul Valică Gorea, a dat ieri asigurări că nu sunt nici un fel de probleme privind pericolul unei eventuale contaminări cu substanțe radioactive periculoase. Dl Gorea a remis redacției noastre un comunicat de presă în care menționează nu a existat nici un accident nuclear, iar zvonurile care au circulat în județ cu privire la un asemenea accident sunt nefondate. „Măsurătorile de radioactivitate și contaminare din întreaga țară sunt în limite normale. Nu există nici cel mai mic indiciu privind o posibilă contaminare printr-un accident nuclear în țările vecine. Agenția Internațională pentru Energie Atomică de la Viena confirmă această situație.
 

Agenția Nucleară recomandă locuitorilor țării să aibă încredere în instituțiile de specialitate ale statului dedicate monitorizării acestui tip de evenimente”, a mai spus dl Gorea în comunicatul de presă. În cursul zilei de ieri mai multe semnale venite din județul Suceava relevau o situație de genul celei petrecute în 1986, la Cernobîl (Ucraina), când reactorul nuclear de acolo a explodat și au fost contaminate radioactiv așezările umane de pe mii kilometri din întreaga Europă, România și Ucraina fiind cele mai afectate la acea vreme, în mod direct și imediat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: