Și-a tăiat pădurea… cu mâna altora

Un patron de firmă a păcălit 5 tăietori de lemne să-i culce la pământ, ilegal, 1571 de arbori
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a dispus joi punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea în judecată a inculpatului Mihai Pașcovici, administrator la SC Rositex Com SRL Gura Humorului, în sarcina căruia s-a reținut participație improprie la tăiere ilegală de arbori. În fapt, acesta i-a determinat, spun procurorii, cu intenție, pe învinuiții Ion Cuciurean, Dănuț Gavril Rușcan, Silvestru Vasile Ianovici, Gheorghiță Gemănar și Mihai Bucșă să taie de pe cele trei parcele ale societății 1571 de arbori de esență rășinoase, nemarcați de organele silvice. Volumul total al acestora: 3256,26 mc. Valoarea: 543669 lei.
 

Din cercetări a rezultat faptul că cei 5 ar fi săvârșit fapta fără vinovăție, întrucât au primit de la inculpat asigurări că există un studiu aprobat de la organele silvice în vederea execu-tării lucrărilor de tăiere în masă a arborilor și că, în cel mai scurt timp, aceștia urmau să fie marcați cu ciocanul silvic. „Susținerile învinuiților au fost apreciate ca fiind reale, dat fiind faptul că știau că obiectul de activitate al firmei lui Pașcovici Mihai îl constituia exploatarea materialului lemnos”, se arată într-un comunicat al PCA Suceava. Față de cei 5, s-a dispus disjungerea cauzei și cercetarea lor pentru distrugere, degradare sau aducere în stare de neîntrebuințare a unor suprafețe de păduri. Speța urma a fi trimisă Poliției Humor, pentru cercetări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: