După furtună, fără curent electric…

„Au privatizat obiceiurile proaste“

O mare parte din localitățile județului Suceava au rămas nealimentate cu energie electrică în urma furtunilor din noaptea de joi spre vineri, iar autoritățile județene au apreciat că societatea de furnizare a energiei electrice oferă servii mai proaste după privatizare. Comitetul pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit vineri dimineața și a discutat situația apărută după furtunile din ultimele două zile, când un sfert din localitățile din județ au rămas fără energie electrică. Prefectul de Suceava, dl Orest Onofrei, a declarat că în special în zona Rădăuți s-au creat mari probleme din cauza nealimentării cu energie electrică a localităților, mai ales la unele societăți comerciale. El a spus că nu este normal ca, în contractele cu beneficiarii, furnizorul de energie electrică, E.On Moldova, să stipuleze doar obligații și să nu e-xiste și sancțiuni pentru nefurnizarea de energie electrică. Potrivit dlui Onofrei, remedierea defecțiunilor se face cu mare întârziere, iar E.On susține că nu are personal suficient pentru astfel de situații.
 

„De când s-a privatizat, situația este mai proastă decât înainte. Societatea s-a privatizat să avem servicii mai bune, dar se pare că au privatizat obiceiurile proaste”, a spus dl Onofrei. La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza, a spus că lipsa de operativitate în remedierea defecțiunilor afectează grav activitatea mai multor societăți comerciale din județ. „Nu se poate ca un sfert din județ să nu aibă energie electrică și E.On stă pasiv”, a spus dl Mîrza, care a adăugat că se constată că, de când s-a privatizat, serviciile sunt mai proaste. El a îndemnat agenții economici afectați din zonele Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei să acționeze E.On în instanță, pentru a-și acoperi pagubele produse prin nefurnizarea energiei electrice. Dl Mîrza a spus că sunt afectate abatoare, depozite sau diverse unități de prelucrare a lemnului. Prefectul de Suceava a spus că cel puțin un abator din comuna Horodnic are pierderi mari pentru că tone de carne se strică din cauza lipsei de electricitate. Potrivit dlui Onofrei, joi dimineața erau nealimentate cu energie electrică 11 localități din Suceava, iar joi seara numărul localităților nealimentate era de 26. „Din acest motiv am discutat situația în Comitetul pentru situații de urgență”, a spus dl Onofrei, care a precizat că, în cursul dimineții de vineri, echipele E.On au reușit remedierea avariilor cu excepția a două puncte de transformare, care alimentează o ciupercărie și un pâlc de case.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: