Polițiștii de frontieră au intervenit în cazul unui furt de trifoi

În seara de 22 mai, cadrele Poliției de Frontieră de la SPF Vicov, pe timpul executării unei misiuni de patrulare și supraveghere a frontierei de stat, pe raza localității Vicovu de Sus, au aflat că mai multe persoane de etnie romă au intrat abuziv pe terenul unui cetățean pentru a cosi și lua trifoiul pe care intenționau să și-l însușească. Au fost luate măsuri de supraveghere a zonei din apropierea frontierei de stat și s-a solicitat sprijinul Departamentului de Intervenție de la SPF Vicov. „La scurt timp, trei cetățeni de etnie romă și-au făcut apariția într-un atelaj hipo, încercând să alunge proprietarul terenului prin intimidare cu pietre și coase. În momentul apropierii atelajului hipo, polițistul de frontieră aflat în misiune i-a somat verbal pe cei trei, dar aceștia au luat-o la fugă spre oraș. După repetarea somației verbale, polițistul de frontieră a tras un foc de avertisment în plan vertical, două persoane rămâ-nând pe loc, a treia fugind peste câmp, spre oraș.
 

Ulterior, a fost ajunsă și reținută de echipajul de intervenție. Persoanele în cauză și proprietarul terenului au fost conduse la sediul SPF Vicov pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, pentru efectuarea documentelor și luarea măsurilor legale”, ne-a precizat comisarul de poliție Marin Mateiciuc. Față de cele trei persoane s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 209 din Codul Penal, urmând ca dosarul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru atribuirea numărului unic. Totodată, cei în cauză au fost sancționați contravențional conform Legii nr. 61/1991 (pentru amenințări cu acte de violență împotriva părților vătămate) cu suma de 200 de lei fiecare, am aflat dintr-un comunicat trimis de Poliția de Frontieră.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: