GEC a adus „Caravana Ecologistă“ la Cernăuți

„Caravana Ecologistă – Săptămâna verde”, organizată de GEC Bucovina, se deplasează la Cernăuți, în perioada 23-30 mai 2007, tema fiind „Primăvara”. Este a doua ediție a acestei manifestări, prima, dedicată iernii, având loc la Suceava, Rădăuți, Vicovu de Sus, Gălănești și Bilca, la începutul anului. Potrivit unui comunicat GEC Bucovina, programul manifestărilor „de primăvară” a început ieri la Cernăuți, fiind realizat împreună cu partenerii și asociații din România și Ucraina. „Seria de manifestări «Săptămâna verde – Primăvara»” va cuprinde seminarii și forumuri ale ecologiștilor, activități practice de ecologizare, lansare de carte și întâlniri cu autorii, vernisaj al expoziției de caricatură «100% Natural» și și-a propus să creeze locul și cadrul pentru ca participanții să-și enunțe și comunice către ceilalți problemele, greutățile, neconcordanțele întâmpinate în activitățile având drept obiect protejarea naturii, dar și rezultatele, succesele, propunerile și soluțiile de rezolvare, în spiritul dezvoltării durabile prin cooperare, dialog și respect reciproc.
 

Prin antrenarea tinerilor în aceste manifestări se urmărește sensibilizarea și informarea activă a acestora, cu adaptarea informației la nivelul de percepție specific lor. Se are în vedere viitoarea implicare și participarea publică a acestora în comunitățile în care trăiesc”, a declarat Loreta Cauteș, vice-președinte al organizației „Grupul Ecologic de Colaborare – GEC Bucovina”. „Săptămâna Verde” este un proiect „pentru promovarea dezvoltării durabile prin cooperare transfrontalieră româno-ucraineană în domeniul protecției mediului”. Are scopul de a stimula cunoașterea reciprocă a problemelor și nevoilor comune, de a căuta în cele mai convenabile soluții de rezolvare, asigurarea unor canale de informare și comunicare durabile între cetățeni și instituțiile cu atribuții în protejarea mediului, a sănătății populației, a educației, curățeniei și ordinii publice, informează comunicatul. Este cofinanțat de către Uniunea Europeană și de către Guvernul României, fiind implementat de un consorțiu alcătuit din organizațiile ecologiste GEC Bucovina și Bukvitsa și partenerii asociați Agenția Regională de Ecologie Cernăuți, primăriile municipiului Rădăuți, orașului Vicovu de Sus, comunelor Gălănești și Bilca și Asociația pentru Educație Cultural-Științifică „Estica” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: